Rottebergen.nl

De ins en outs over golf

Op de hoogte blijven van het laatste golfnieuws?

Er zijn tegenwoordig veel manieren om op het hoogte te blijven van het laatste golfnieuws. Wanneer we achter de computer zitten zijn we binnen een paar klikken op de plek waar we alles kunnen lezen. Op internet is al het nieuws immers te vinden, alle verslagen, uitslagen en filmpjes zijn terug te vinden zodat we niks hoeven te missen. Misschien leuk om te weten; Los van het internet wordt veel Golf tegenwoordig ook uitgezonden op Ziggo Sport. Dit is een gratis zender die wordt aangeboden door kabelgigant Ziggo en verslaat veel belangrijke golfwedstrijden.

Read More

De beste voeding bij Golf

Anders dan vaak gedacht wordt is het ook voor golfers erg belangrijk om de juiste voeding te eten om de beste golfprestaties te behalen. Als je de juiste voedingsmiddelen eet zal je concentratie en je coördinatie namelijk alleen maar meer toenemen en heb je geen last van bloedsuikerspiegelingen waardoor je een voorsprong hebt op je concurrentie. Hieronder kun je een aantal tips voor de juiste voedingsmiddelen vinden.

Read More

Golfschoenen

Om ontspannen te kunnen golfen is het van belang dat je de juiste materialen hebt. Je club, de bal en je kleding, het is allemaal even belangrijk. Mensen onderschatten de kracht van het juiste schoeisel wel eens en lopen daardoor in bijvoorbeeld ongemakkelijke schoenen. Dit heeft een negatieve invloed op je spel. Hier zijn een paar tips om dat te voorkomen. Tegenwoordig zie je dat veel golfers kiezen voor wat modernere oplossing, ze lopen op sneakers!

Read More

Wat is de beste golfkleding?

Voor nieuwe golfers kan het als een verassing komen dat meeste golfclubs een dress code hanteren. Toch zijn het juist die oude en strenge gewoontes die nieuwe leden aantrekken. Golf is immers een sport waarvan je op aan kan. Er is een hoge mate van sportiviteit en iedereen respecteert elkaar. Dat verheft golf dan ook boven andere soorten sport.

Read More

De beste golfers van dit moment

Wanneer je op straat aan een willekeurig persoon vraagt wie de beste golfer is die zij kennen zal je ongetwijfeld de naam Tiger Woods meerdere malen te horen krijgen. Wanneer je echter op een golfbaan beweerd dat meneer Woods de beste speler is, dan lachen ze je vierkant uit. Hij mag namelijk de meest bekende golfer zijn, maar hij is al lang geen nummer 1 meer. Sterker nog, vandaag de dag neemt Tiger Woods de 262e plaats in op de World Ranking. Wie staat er dan op 1?

Read More

Hoe kies je de juiste golfclub?

Het kiezen van de juiste club is ontzettend belangrijk om prettig te kunnen golfen. Het aanbod van clubs is zeer divers, dit omdat de voorkeur van speler op speler anders is. Dat is ook de reden dat het moeilijk is om iemand te adviseren. Als je aan drie vrienden vraagt welke golfclub het beste is, heb je een grote kans dat je drie verschillende antwoorden krijgt. De enige manier om er achter te komen welke club voor jou het beste werkt, is om er een aantal uit te proberen. Zo kan het gewicht en de verdeling daarvan zelf ervaren. Door verschillende clubs uit te proberen krijg je bovendien een beter inzicht in wat jij prettig vindt. Toch zijn er een aantal tips die wij je mee kunnen geven, waardoor het kopen van de juiste club(s) nog makkelijker wordt.

Read More

Waar kunt u het beste golfen?

Nederland is rijk aan prachtige golfbanen. Niemand hoeft hier ver te rijden om een balletje te kunnen slaan. Toch zijn er een aantal golfbanen die zich net wat weten te onderscheiden van de rest. Op deze banen is het zeer zeker de moeite om een hele dag door te brengen.

Read More